Útmutató az Oxford cipőkhöz férfiaknak

A férfi cipők tekintetében mindig az Oxford cipő a legjobb megoldás. Elegáns stílusával évszázadok óta egészíti ki a ruhákat. Az alkalmi és formális megjelenésre ideális cipők nagyon időtállóak és sokoldalúak. Valójában az ilyen cipő minden úr számára alapvető kell hogy legyen, függetlenül a preferált stílustól.

Oxford cipő
Oxford cipő a legjobb megoldás

Ha még nem ismeri az oxfordi cipőt, és nem tudja, hogyan, mikor és mit vegyen fel, akkor mindenképpen olvassa el az alábbiakat:

Melyek az Oxford cipők gyakran elérhető színei?

  • Fekete Oxford cipő – A világon szinte minden férfinak van egy pár ilyen Oxford cipője. Alapvetően a fekete Oxford cipő az első számú szín az üzleti öltözék viseléséhez. Az is sokoldalúvá teszi, hogy szinte minden színnel kombinálható a konzervatív és finom megjelenés érdekében.
  • Barna Oxford cipő – Ezek az Oxford cipők ideális választások, ha sötétkék, barna vagy szürke öltönyhöz párosítják őket. Fekete helyett, a barna oxfordi cipő feltűnőbb, ha ilyen színekkel párosul, és vizuálisan is jobban kiemelkedik.
  • Bézs Oxford cipő– a férfi lábbelik szempontjából ez igen kiemelkedő. Világos és sötét tónusai miatt ez az egyik legegyszerűbb szín, amellyel stílusos kinézetet érhet el, hiszen ez mindenhez passzol. A bézs Oxford cipő egy kevésbé formális stílushoz is tökéletes, és élénk színű chinókkal, szabott sötétkék nadrágokkal és farmer nadrágokkal is viselhető.

Oxford cipőkhöz passzoló ruhák

Farmer és Oxford cipő

Az Oxford cipők alkalmi lábbelinek számítanak, de ez nem jelenti azt, hogy nem viselheti őket farmerral. Ami azt illeti, az oxfordi cipők elegánsnak tűnhetnek bármilyen farmerrel együtt is, feltéve ha ezeket megfelelően viseljük. Figyeljen a farmer és a cipő színére. Míg egy barnás Oxford cipő jól mutat egy kék farmerhez, sötétebb nadrágokhoz viszont fekete cipőt ajánlunk. Sőt, a megjelenés megfelelőségének biztosítása érdekében ügyeljen arra, hogy cipője passzol a zakójához vagy az ingjéhez színben.

Olvassa el a következő cikket is: Kezdő útmutató a kerékpáros ruházathoz 

A modern Yogi kerékpáros ruházatnak köszönhetően egyszerűen nincs okod kompromisszumot kötni a kényelem szintjéről még a legszörnyűbb körülmények között sem. Íme egy rövid útmutató arról, hogyan élvezheted a nagyszerű kerékpározást a forró és hideg napokon.  

Chinos és Oxford cipők

A stílusos alkalmi megjelenés érdekében a chino és az oxfordi cipők nagyszerű választást jelenthetnek. Annak érdekében, hogy ruhája összehangolt maradjon, minden darabhoz válasszon alapszíneket. Például a barna, fekete, sötétkék vagy bézs színű chino alkalmas fekete vagy barna Oxfordokhoz. Az elegáns megjelenés érdekében fontolja meg a hosszú ujjú ingek feltűrését. Ha úgy jobban érzi magát, választhat rövidujjú inget is.

Nadrág és Oxford cipők

Ha nadrágot vagy öltönynadrágot visel, válasszon Oxford cipőt. Kifinomult és letisztult esztétikájuk miatt az ilyen cipők ideális partnerei minden hivatalos ruhának. Akár koktélrendezvényen vesz részt, akár esküvőn, akár munkába indul, ez a fajta cipőstílus ideális választás lehet.

Olvassa el a következő cikket: Makeup Revolution– A Makeup Revolution legjobb termékei

A Makeup Revolution egy brit márka, amely inkább a megfizethető márkák közé tartozik.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: