Tisztítsa meg a gumiszőnyeget az autó belső terének végső tisztításához

Mindig is szerette volna azonnal felújítani autóját, de nincs pénze a bonyolult autófelújításra? Akkor miért ne végezné el gumiszőnyegének egy alapos és intenzív tisztítást, és miért ne varázsolhatná járművét újra újjá, mintha új lenne?

Talán nem hiszi el, de az autószőnyegek tisztítása valóban nagy változást hozhat az autó belsejében. A jó hír az, hogy nem kerülne egy kar és egy lábába, hogy autójának azt a ráncfelvarrást adja, amire mindig is vágyott.

Íme néhány tipp, amely segít Önnek autója belső terének karbantartásában:

Kerülje el a vízkárokat 

Mindig tisztítsa meg autója padlószőnyegeit, mivel az utolsó dolog, amit szeretne, hogy autója belseje vízkárt szenvedjen. Ha már itt tartunk, soha ne engedje, hogy olajos vagy habos termékek kerüljenek közeli kapcsolatba a fék-, gáz- és kuplungpedálokkal. 

Gumiszőnyegének
A gumiszőnyegének legjobb szabadban tisztítani, lehetőleg benzinkúton vagy autómosóban

A víz és más folyékony termékek legkisebb nyomai is lecsúsztathatják a lábát ezekről a pedálokról vezetés közben, ami nagyon veszélyes lehet az Ön számára.

Tisztítsa meg a gumiszőnyeget az autója előtt 

A gumiszőnyegek tisztítását a legjobb a szabadban, lehetőleg egy benzinkúton vagy autómosóban elvégezni. Egy közeli parkolóban vagy közvetlenül a saját garázsában is elvégezheti. Itt az a fontos, hogy minden tisztítást az autó belsejétől távol kell végezni. Ez segít megelőzni a korróziót vagy a sérüléseket, különösen, ha erős tisztítószereket használ. 

Rázza fel vagy verje le a szőnyegeket, hogy leporolja őket

Akárcsak a poros régi szőnyegek vagy matracok esetében, a levehető gumiszőnyeget is megtisztíthatja rázással vagy ütögetéssel. Ez segíthet megszabadulni a szőnyeg gumi tapadási nyomaiba esetleg beleragadt portól. A szőnyeg rázását vagy ütögetését mindig a járművön kívül kell elvégezni. A szőnyegeket a talajhoz ütögetheti, de ügyeljen arra, hogy ne sérüljön meg. 

Vegye le a levehető gumiszőnyegeket szükség szerint 

Ha lehetséges, a gumiszőnyegeket is eltávolíthatja a járművéből. Csak nyissa ki egymás után az autó ajtaját, és vegye ki a szőnyegeket, ha kivehető típust használ. Kerülje a szőnyegek tisztítását, amíg még az autóban vannak, kivéve, ha csak egy gyors porszívózást kell elvégeznie karbantartás céljából. 

A gumiszőnyegének tisztításának legjobb módja

Tisztító eltávolíthatatlan gumiszőnyegek 

Mi van, ha a gumiszőnyeg nem eltávolítható? Ebben az esetben nincs más lehetősége, mint hogy csak magában az autóban tisztítsa meg a szőnyeget. Csak ügyeljen arra, hogy vigyázzon és legyen különösen óvatos a tisztítás során. Ügyeljen arra, hogy a tisztítófolyadék ne kerüljön a pedálokra, illetve hogy a vegyi oldatok ne marják fel az autó padlóját. 

A gumiszőnyeg nagy különbséget jelenthet járművén, ezért győződjön meg róla, hogy rendszeresen tisztítja őket, hogy autója mindig újnak tűnjön és újnak érezze magát!

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: