Árnyékolók és pavilonok az Ön kertjében? Éljen szabadon a lehetőségekkel!

Hogyan használhatjuk ki a legjobban a kertünk vagy a telkünk adta lehetőségeket? Az egyik legfontosabb elem, amely egy kertből sem hiányozhat, az a hely, ahová leülhetünk a barátainkkal, grillezhetünk vagy tüzet rakhatunk. Ha sok tér áll a rendelkezésünkre, akár állandó kerti pavilont (szaletlit) is építhetünk. Ehhez nincs szükségünk építési engedélyre, azonban így is be kell jelenteni.

Ha semmit nem akar jelenteni a hivatalba, kicsi a rendelkezésére álló hely vagy ritkán szervez bulit, vendégséget a friss levegőn, a napellenzők és összecsukható pavilonok/ponyvák tökéletesen megfelelnek a céljainak. Ismerkedjen meg velük közelebbről, és győződjön meg arról, milyen sokféle lehetőség közül választhat.

Napellenzők és pergolák

A napellenzőkről általában a bolti kirakatok és a vendéglők, kávézók bejárata jut az eszünkbe. Ez a megoldás azonban a magánszférában is kiválóan megállja a helyét, például ha a terasz vagy az erkély felett nincs tető.

A kinyitható napellenzők ilyenkor lényegesen jobb megoldást kínálnak, mint az erkély- vagy terasztetők. Elég, ha csak a nyári szezonban nyitjuk ki őket, és ha a kánikula véget ért, összecsukhatók, így még szabadon élvezhetjük az utolsó szép napokat. A napellenzők textilből készülnek, így az erős őszi szél, az eső és a hó kárt tesz bennük. Mobilitásuk ilyenkor jön segítségünkre: fél- vagy akár negyedóra alatt is összecsukhatók és száraz helyre vihetők.

Ne hagyja ki a következő cikket sem: Karácsonyi dekorációs hibák, amiket jövőre kerüljön el

Ponyvák és sátrak – tökéletes megoldás szaletli helyett

A sátrak és az összecsukható kerti pavilonok tökéletes megoldást jelentenek azoknak, akik a friss levegőn szeretnének családi-baráti rendezvényt vagy vendégséget szervezni. Így sem az erős nyári napsütés, sem egy hirtelen eső nem ronthatja el a mulatságunkat! Mivel összecsukható, mobil szerkezetekről van szó, bármikor eltehetjük őket, így akkor sem jelentenek gondot, ha kisméretű kertünk vagy telkünk van.

Érdemes tudni azonban, hogy a vásárlók ennél jóval nagyobb méretű sátrakat is találnak a piacon, amelyek akár egy nagy rendezvénytermet is sikerrel helyettesíthetnek. Egy ilyen konstrukció több tucat, vagy akár több száz vendéget is kiszolgál, így esküvők, lakodalmak és más nagy rendezvények megtartására is alkalmasak. Egy ilyen szerkezet megvásárlása jóval olcsóbb, mint a hagyományos terembérlés, ráadásul a saját elképzelésünk szerint díszíthetjük. Maga a rendezvény is egészen egyedülállóvá válik a szabadban, és biztos, hogy megmarad a vendégek emlékezetében.

A fentiekből is látszik, hogy a napellenzők és a kerti pavilonok, sátrak rendkívül izgalmas alternatívát kínálnak a klasszikus, jól ismert megoldásokhoz képest. Ráadásul nagyon sokféleképpen felhasználhatók. Érdemes azonban száz százalékig meggyőződnie arról, hogy megfelelő minőségben készültek. Így már vásárláskor biztosak lehet abban, hogy problémamentes, elegáns és kényelmesen használható termékbe fektet be. Először azonban nézzen körül a VidaXL-nél, ahol rengeteg izgalmas javaslat várja.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: