Kezdő útmutató a kerékpáros ruházathoz 

A modern Yogi kerékpáros ruházatnak köszönhetően egyszerűen nincs okod kompromisszumot kötni a kényelem szintjéről még a legszörnyűbb körülmények között sem. Íme egy rövid útmutató arról, hogyan élvezheted a nagyszerű kerékpározást a forró és hideg napokon.  

A modern Yogi kerékpáros ruházatnak köszönhetően egyszerűen nincs okod kompromisszumot kötni a kényelem szintjéről még a legszörnyűbb körülmények között sem.

Napos és forró

 • Bib rövidnadrág – A Bib rövidnadrágok jobbak, mint a hagyományos rövidnadrágok, amelyek kényelmesebbek és nem csúsznak le a leejtés során. Válasszon minőségi márkát, tisztességes párnával, ami fontos a kényelemhez a hosszú túrákon. 
 • Rövid ujjú mez – A kerékpározás alapdarabja, győződjön meg róla, hogy a rövid ujjú mez három hátsó zsebbel rendelkezik, megfelelő méretű és teljes hosszúságú cipzárral, hogy a hosszú emelkedők során hűvös maradjon.   
 • Egyberuházat vagy mellény – Vezesd el az izzadságot, ha a mez alatt vékony mellényt viselsz, hogy hűvösebb maradjon. A zsinórmellény nagyon kényelmes és hatékony. 
 • Naptej – A legkevésbé sem szeretnéd, hogy egy hosszú út során leégés érjen. Fordítson különös figyelmet a tarkójára, mivel az különösen ki van téve a napozásnak. 
 • Napszemüveg – Nem csak a menő megjelenés és a pózolás miatt, a napszemüveg megvédi a szemed a széltől, a rovaroktól és a szemcséktől. 
 • Pályakesztyű – Ez megvédi a kezét egy ütközés során. A tenyéren lévő párnázás elnyeli az út rezgéseit, és kikapcsolja a kéz zsibbadását. 

Hideg és hideg

 • Alapréteg – Ahhoz, hogy kényelmes maradjon, az alaprétegnek szorosan illeszkedőnek kell lennie, el kell tudnia vezetni az izzadságot a bőrről, és szigetelnie kell a nedves körülmények között. Választhatsz szintetikus anyagokat, de a merinógyapjút érdemes megfontolni a lehető legmagasabb szintű teljesítmény érdekében. 
 • Nadrágtartó nadrág – A nadrágtartó nadrág vállpántjai segíthetnek megakadályozni a lecsúszást, és biztosítják, hogy a hát alsó része ne legyen kitéve, amikor előre dőlsz a kerékpáron, és további réteget kínálnak a törzs körül. Ezek a kerékpáros ruhák segítenek melegen tartani a gyapjas Roubaix béléssel és az elülső részen található szélálló panelekkel. 
 • Kesztyű – A hideg lábak és fülek mellett a zsibbadt és fagyott kezek is megkeseríthetik a túrázást. A váltókat és a fékeket azonban még mindig működtetnie kell, így a vastag kesztyű viselése nem lesz elég. Keressen némi szigetelést és jó víz- vagy szélállóságot. Sí-kesztyűt is viselhetsz, ha nem túl vastag, és a merinógyapjú bélés vagy a think silk is nagy különbséget jelenthet. A kerékpárspecifikus kesztyűkön a tenyér is párnázott. 
 • Koponyasapka – Ez egy olyan típusú, szorosan illeszkedő sapka, amelyet a kerékpáros sisak alatt visel. Válasszon olyat, amely elöl szélálló panelekkel, tisztességes fülvédővel és nagyon hideg időjárás esetén gyapjúbéléssel rendelkezik.
 • Zokni – Kerülje a túl vastag zoknikat, amelyek összehúzhatják a cipőt, korlátozhatják a vérkeringést és hidegebbnek érzik a lábát. Válasszon merinógyapjú zoknit, mivel ezek kiválóan működhetnek, és nem túl vastagok. Merinógyapjúval bélelt, lélegző és vízálló zoknikat is kaphat, amelyek szintén különösen hatékonyak. 

A hideg időjárási körülményekhez szükséges egyéb kerékpáros ruhák közé tartozik a softshell vagy vízálló kabát, a napszemüveg, a téli súlyú, hosszú ujjú trikó és a téli bakancs vagy túlcipő. 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: