Hatékony gyakorlatok a keskeny derékért

A magas koleszterinszint, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, az ízületi gyulladás, az apnoe és más betegségek mindegyike az ember élettartamának jelentős csökkenéséhez vezet. Ahhoz, hogy csökkentsük az ilyen állapotok kialakulásának kockázatát, az első dolog, amit meg kell tennie, a legjobb gyakorlatok elvégzése a keskeny derék érdekében.

Az ideális férfi derékmérete nem lehet több mint 40 hüvelyk, a nőknél pedig kevesebb, mint 35 hüvelyk. Ez a mérés a BMI vagy a testtömeg indexétől is függ, amely figyelembe veszi a magasságot és a súlyt. Az orvos vagy a fitnesz edző segíthet abban, hogy megtalálja a megfelelő gyakorlatokat a derékről való fogyás érdekében.

Az alábbiakban bemutatjuk a legegészségesebb és tesztelt gyakorlatokat a keskeny derék érdekében, melyeket akár otthon is lehet végezni.

Side Crunch

A side crunch olyan gyakorlat, amely hatékony a hasi izmok megerősítésében. Segíthetnek fogyni a derékon akár már néhány nap alatt, ha rendszeresen végezzük őket. Ez a gyakorlat egy kicsit nehezen elsajátítható, de rendszeres gyakorlással egyre könnyebben fog menni. A derék izmok könnyedén formálódnak és lesznek tónusosak.

A side crunch nagyon egyszerű és könnyű követni. A gyakorlatnak két elsődleges pozíciója van. Először kezdhet a jobb oldallal, majd váltson a balra. Kezdje a jobb oldalon fekve, helyezze a jobb kezét a hasa jobb oldalára. Ezután tegye a bal kezét a bal fülére, a könyökét a mennyezet felé tartva. Gyakoroljon nyomást a jobb oldalra, majd emelje fel a jobb karját és a jobb lábát, amennyire csak lehet. Ebben a helyzetben a fejnek a lehető legközelebb kell lennie a jobb térdéhez.

A pozíció segíthet a hasi izmok tónusának kialakításában, és természetesen csökkentheti a zsír mennyiségét. Miután befejezte a jobb oldali gyakorlatott, folytassa a bal oldalával. Minden pozícióban 20-30 gyakorlatot végezzen.

Olvassa el ezt a cikket: Mik azok a kompressziós zoknik és kinek van rájuk szüksége?

Ma már léteznek olyan speciális zoknik, amelyek megelőzhetik és javíthatják a különböző egészségügyi állapotokat. A kompressziós zoknik, más néven kompressziós harisnyák olyan speciális zoknik, amelyek gyengéd nyomást gyakorolnak a bokákra és a lábakra. Ezek a zoknik fokozhatják a véráramlást a lábakból a szívbe.

Side Bends 

A side bends olyan derékgyakorlat, amely hatékony az adott területen található izmok kidolgozásához. Ezt a feladatot akár álló helyzetben, akár széken ülve is végezhetjük. A térdét kissé hajlítsa meg, és a lábai között legyen egy kis hely ha álló helyzetben csinálja.

Fogja meg a kis súlyokat, és érintse meg a térdét mindkét kezével. Cserélhet kezet miközben előrehajol. Ez feszíti a hasi izmokat. Naponta több mint 30-40 ismétlést végezhet, hogy csökkentse a zsírt a derekán.

Ez csak a két leghatékonyabb gyakorlat a keskeny derék érdekében. Próbálja ki őket, és élvezze a nagyszerű eredményeket!

Ne hagyja ki a címmel írt cikket sem “Válassza ki a bőrének legmegfelelőbb ránctalanító krémet“.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: