Tanulás és fejlődés – Webinar Universe

Mindenki tudja, hogy tudásunk és a világgal kapcsolatos ismereteink fejlesztése olyasmi, amire törekednünk kell. A szürke valóság viszont sajnos az, hogy ez nem a legkönnyebben legyőzhető probléma. Szerencsére a technológia fejlődése lehetővé teszi számunkra értékes tudás szerzését otthonunk elhagyása vagy megszámlálhatatlan könyv átböngészése nélkül is. Épp az online tanfolyamok lehetnek azok, amire személyes és szakmai fejlődésünkhöz szükségünk lehet.

Online felület – a képzések jövője?

Az oktatás életünk egyik utolsó aspektusa, amely az online térbe költözött. Igaz ugyan, hogy internetes vagy „levelező” tanfolyamok már hosszabb ideje léteztek, a 2020. évi világjárvány azonban határozottan felgyorsította a tudásszerzés digitalizálódásának folyamatát.
E forradalom középpontjában az oktatási felületek álltak. Nem ok nélkül! Az olyan helyek az interneten, amilyenekké a különböző online oktatási felületek váltak, a kényelem és a praktikum jó egyensúlyát kínálták.

A jelenléti tanfolyamok elérhetősége mindig is korlátozott volt, akár a merev órarend, akár a fizikai helyszínre való eljutás nehézségei, akár a helyek korlátozott száma, gyakan pedig a megfelelően magas ár miatt. Emiatt kiszorultak a kisebb anyagi lehetőségekkel rendelkezők, a kisebb helységekben lakók, a nem általános munkarendben dolgozók – és nem csak ők.

A felületek segítségével elérhető kurzusok hozzáférhetősége e hátrányok közül sokat lecsökkentett. A résztvevők bárhol lehetnek a világon, a hozzáférhető tanfolyamok árban is szélesebb választékot nyújtanak, egyes részeik bármely napszakban teljesíthetők.

Időnként azonban belefuthatunk olyan tanfolyamokba, amelyeknek az árai aránytalannak tűnnek a kínált tudáshoz képest, nem reális eredményeket kínálnak, vagy gyanús felületeken találhatók. Ezért érdemes némi időt szánni arra, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy kiválasztott tanfolyamunk megéri a befektetett időt és pénzt.

Mire figyeljünk oda?

Mielőtt elkezdünk egy konkrét tanfolyamot keresni, érdemes megbízható felületeket találni. Ez a lépés kellene legyen mindig a legelső és a legfontosabb.

A megbízható felületnek több ismertetőjegye van. A legkönnyebb ajánlásokat kérni bizalmas barátoktól, munkatársaktól vagy családtagoktól. Jó esély van rá, hogy valaki közülük már végigment ezen a folyamaton, és képes lesz felajánlani néhány ajánlást, vagy épp figyelmeztetést. Érdemes azt is ellenőrizni, hogy kedvenc internetes tartalomszolgáltatóinknak vannak-e valamilyen javaslataik vagy ajánlataik.

Amikor ráakadunk egy felületre, amelynek nem vagyunk meggyőződve a minőségéről, érdemes kritikusan szemügyre venni a honlapjukat vagy a forgalmazóikat. Maga a tény, hogy egy kevéssé ismert fellületről van szó, még nem jelenti azt, hogy nem kínál jó minőségű tanfolyamokat!

  1. Fordítson figyelmet arra, hogy látható-e egy kapcsolatfelvételi telefonszám az ügyfélszolgálathoz, vagy egy e-mailes kapcsolatfelvételi űrlap.
  2. Mérje fel a kurzusok leírásának pontosságát. Jó, ha részletes tájékozódást tartalmaznak a tervezett hosszról, a tanított készségekről, vagy a tanított témába való hiteles bevezetésről.
  3. Ha valamilyen tények jelennek meg benne, érdemes ezek helyességét ellenőrizni. Ily módon már a kezdetekkor kiszűrhetjük a nem aktuális tudást.
  4. A tanfolyam külső forgalmazónál történő beszerzése érdekében érdemes egy pillantást vetni az eladó oldalára. Ha ez ezg ismert és megbízható véllalkozás, nagyobb esély van rá, hogy a felület szintén megbízható.
  5. Ellenőrizze, ki a tanfolyam alkotója. Ezek nem ritkán a téma többé vagy kevésbé ismert szakértői és rajongói. Időnként azonban komolytalan amatőrrel is lehet dolgunk.

E tényezőket figyelembe véve képesnek kellene lennünk kiszűrni a bizalmunkra nem méltó felületeket, és azonosítani azokat, amelyek megfelelnek a fenti követelményeknek. Esetleg átugorhatjuk ezt az időigényes folyamatot és digitális lépteinket egyből a Webinar Universe felület irányába vehetjük!

Webinar Universe – az Ön felülete

A Webinar Universe egy képzési felület, amely a bennük foglalt információk minőségéért és naprakészségéért felelős szakértői csapatok által létrehozott, magas minőségű, praktikus webináriumokra összpontosít. Ennek köszönhetően a résztvevők a tudás és az új készségek elsajátítására koncentrálhatnak, annak szükségessége nélkül, hogy órákat töltsenek el a szerzett adatok ellenőrzésével és aktualizálásával.

Ezen felül minden, a tanfolyam keretében elérhető anyag a felhasználó fiókjában marad, így szükség esetén vissza tud hozzájuk térni, átismételve egyes konkrét fejezeteket, vagy akár az egész képzést. Még a befejezése után is, minden a felhasználó fiókjában marad.

A fiók létrehozása a tanfolyamra való beiratkozáshoz kapcsolódik. Elég regisztrálni a kiválasztott webináriumra, majd aktiválni a kapott kódot. A webináriumhoz való hozzáférést ellenőrzött forgalmazókon keresztül is meg lehet vásárolni.

A végén elegendő az elérhető webináriumok, anyagok és eszközök használatával teljesíteni a tanfolyamot!

Kifizetődik-e ez?

A Webinar Universe felületen elérhető webináriumok gyakorlati készségekkel kapcsolatosak, amelyeket a hallgatók közvetlenül felhasználhatnak a mindennapi életben. A többségük természettudományos vagy műszaki témákkal kapcsolatos, mint a befektetés, a kriptovaluták vagy a programozás. Nem hiányoznak azonban az internetes tartalom írásával, a fényképezéssel vagy az érzelmek kezelésével kapcsolatos témák is.

E kurzusok mindegyike olyan személyeknek szól, akik a siker eléréséhez szükséges gyakorlati készségek és elméleti tudás elsajátítása iránt egyaránt érdeklődnek. Minden téma három nehézségi szintre van felosztva, a kezdőtől a professzionálisig. Ennek köszönhetően mindenki megtalálhatja a saját szükségleteihez és az adott témával kapcsolatos korábbi tapasztalataihoz illeszkedő webináriumot.

Ezen felül, a Webinar Universe rendelkezik egy ágazati bloggal, amelyen rendszeresen érdekes szövegek jelennek meg az elérhető webináriumokkal kapcsolatos témákban. Ezek lehetővé teszik megismerkedni a rokon témákkal és gazdagítani tudásunkat – teljesen ingyen! Végül is a tudásból sosem elég.

Tegyen a fejlődésre

A tanulás olyasvalami, amit egész életünkben csinálnunk kellene. A változás az élet egy állandó eleme, ugyanúgy, mint a fejlődés! Ezért legalább törekedni kell arra, hogy lépést tartsunk rohanó világunkkal. Sajnos a szomorú valóság az, hogy sokunknak az iskola elvégzése után már kevé ideje, energiája és gyakran pénze van arra, hogy rendszeresen tágítsa horizontját, még a szakmai fejlődés keretein belül is.

Az oktatási felületek használata azonban segítségünkre lehet ezen akadályok legyőzésére, lehetővé téve a világ minden sarkából és minden társadalmi rétegből származó emberek számára olyan tudás megszerzését, amely másképp elérhetetlen lenne számukra. Ezért érdemes megpróbálni élni ezzel a lehetőséggel, hogy tágítsuk horizontunkat, új, praktikus képességeket szerezzünk, valamint aktualizáljuk az életünk és tanulmányaink korábbi éveiben szerzett információkat.

A mindennapos kötelezettségek összeegyeztetése ambícióinkkal első látásra elég nehéznek tűnhet. Azok számára közülünk, akik nem férnek bele a hétvégi iskolák vagy a jelenléti képzések célcsoportjaiba, ez különösen nehéz lehet. Az internet korában azonban végül az oktatás is demokratizálódott, megkönnyítve a hozzáférést emberek nagyobb csoportjai számára. Ezért érdemes élni a lehetőségekkel, amelyeket a Webinar Universe-hez hasonló online képzési felületek kínálnak számunkra, és már most elkezdeni új készségeket szerezni!

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: