Útmutató a kölcsönzött lakóautó kiválasztásához

Mindenki teljes szabadságban akarja eltölteni nyaralását. A szabadság minden reggel úgy felébredni, hogy; a madarak csiripelnek, a folyó a közelben csobog, mint egy igazi király. Felhúzza a redőnyt, kinéz az ablakon és a természet közepén találja magát, és nézi a magas fák hajló ágait, ahogy átfogják a folyó mélységének nyugalmát. Ez a szabadság a természet ölében egy lakóautóban érhető el.

A lakóautók a szabadidős kisteherautók (RV), amelyeket szakmai utakra bérelhetnek. A lakóautókkal bárhol lehet parkolni. Számos ilyen lakókocsi látható, miközben az európai utakon vezetnek. De mielőtt bérelhető lakóautót szerez, néhány tényezőt figyelembe kell venni.

Érdemes tudni lakóautó kölcsönzés előtt

 1. A bérelhető lakóautók a legmegfelelőbbek a lassú utazáshoz, hogy egyetlen utazás alatt az egész világot bejárja. Tervezze meg útvonalát vidéken és városokban.
 2. A hegyvidéki térség nehéz terep. Tehát minden áthaladásuk a vártnál sokkal hosszabb ideig tart.
 3. Ahhoz, hogy felkeressen egy céget a bérléssel kapcsolatban pontos indulási és érkezési időpont és helyszín szükséges, mivel a különböző bérleti cégek különböző felvételi pontokat kínálnak.
 4. Csak akkor válasszon bérletet, ha feltétlen szükséges. A bérlet arra kötelezné Önt, hogy béreljen lakóautót egy multinacionális bérleti társaságtól, és ez jelentősen megnövelné az árat.
 5. Az utazás megtervezése előtt mérlegelje az útvonal és a célpont időjárási körülményeit.
 6. Számítson a költségvetésre. Az utazás időtartamától, útvonalától, az évszaktól és a bérelhető lakóautó típusától függ.
 7. Ha utazása főszezonban van, és bármilyen hivatalos táborhelyen szeretne táborozni, akkor előfordulhat, hogy hónapokkal korábban le kell foglalnia egy kempinghelyet.
 8. Vegye figyelembe a vállalatát. Ennek alapján döntsön a lakóautóról, hiszen így akár új kapcsolatokat szerezhet, de a régieket is elveszítheti. Néha nagyon nehéz hozzászokni a büdös zoknikhoz az ágy mellett, 3 speciális diétára főzni éjszakánként, vagy egy horkoló emberhez, és arról még nem is esett szó, hogy nem mindenki ugyanakkor kel vagy fekszik.
 9. A fenti tényezők mérlegelése után keresse fel online a legjobb lakóautó-kölcsönző cégeket. Több száz létezik. Válasszon ki egy ismertet, és egy olyat amit mások is ajánlanak. Válasszon a saját véleménye alapján, de előtte olvassa el más utazók tapasztalatait.
 10. Kérjen ajánlatot különböző cégektől. Időnként olcsóbbak az árak, de külön díjat számítanak fel a különböző zárványokért. Tehát hasonlítsa össze a különböző vállalatok ajánlatait, és ne ugorjon azonnal az olcsóbbra.
 11. Miután lefoglalta autóját, szerezzen utazási biztosítást. Mindent be kell biztosítanunk, amit nem tudunk kontrollálni. A lakóautóban pedig ez rengeteg dolgot jelent. Nem tudjuk ellenőrizni a járművezetőket, az időjárási körülményeket, a tolvajokat. Ha a lakóautót megrongálják, biztosításra van szüksége.
 12. Ellenőrizze az utazáshoz szükséges iratokat, például az útleveleket, vezetői engedélyeket stb. 

Következtetés

Sok szempontot kell figyelembe venni, miközben vakációját otthonában tervezi eltölteni, vidéken sétálva, közvetlenül a természet lágy ölén. Lehet, hogy egyszerűnek hangzik, de nem az. Ha odafigyel az összes, fent említett tényezőre, akkor biztosan a legjobb kempingélményben lehet része. Kellemes utazást!

Kérjük, olvassa el a cikket autós sítartó.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: