Növelje a helyet az autójában

Hallott már az autós tetőboxokról? 

Ezek a nagyméretű, stabil dobozok az autó tetejére rögzíthetők, és további tárolóhelyet biztosítanak, amely biztonságos és – annak ellenére, hogy külső – időjárásálló. A legtöbb országúti utazás szerelmesei számára az autó tetőboxa a legjobb választás, hogy helyet szabadítson fel az utastérben.

Jó oka van annak, hogy a túrázók számára a tetőn elhelyezett tárolódobozok a túrázók alapfelszerelésévé váltak. Egyforma méretű és formájúak, amelyekben a síléctől a kemping sátrakig mindenféle felszerelés elfér.

A legtöbb országúti utazás szerelmesei számára az autó tetőboxa a legjobb választás, hogy helyet szabadítson fel az utastérben.

Az autó túlterhelése biztonsági kockázatot jelenthet, és a nagyobb tetőfelület lehetővé teszi a vezető számára, hogy a visszapillantó tükörben ellenőrizze a kilátást anélkül, hogy akadályozná.

Az autó tetőboxának mérete és alakja

Az első szempont az autó tetőboxának kiválasztásakor az, hogy mekkora helyre van szüksége. A családja és a járműve mérete ad néhány kezdeti paramétert az első értékeléshez.

Egy átlagos járműhöz tartozó doboz tárolókapacitása 300 és 450 liter között mozog, ami általában két-négy ember sportfelszerelését tárolja. A nagyobb járművekhez nagyobb kapacitású, több mint 500 literes tárolókapacitású dobozok állnak rendelkezésre.

Egy rövidebb dobozban bőven elférnek a végszükségletek vagy a golffelszerelés, míg a síelőknek a hosszabb változatok egyikére lesz szükségük. Ha Ön lelkes kerékpáros, és egy-két hegyi kerékpárt kell a tetőre vinnie, akkor még mindig használhat egy hosszú, vékony dobozt, amely csak a tetőteret egy részét foglalja el.

Tartalma biztonságban lesz, ha meg kell állnia, és autóját egy parkolóban kell hagynia.
A dobozok minden hozzáférési rekeszben zárómechanizmussal rendelkeznek.

Autó tetőbox anyagai

A legjobb megvásárolható autós tetőboxok merevek és erős műanyagból vagy üvegszálból készülnek, és sokuk fém megerősítéssel rendelkezik. Választhat fényes vagy matt kivitelben. Az egyetlen szempont a személyes preferencián kívül az, hogy a fényes kiviteleket általában egy kicsit könnyebb tisztítani.

Nem kell sokat tennie azért, hogy az autó tetőboxának felületét tisztán tartsa, mivel a legtöbbet úgy kezelik, hogy karcálló legyen, és védve legyen a napsugaraktól. Kellemes előny

A tetőtéri rakodódobozok megkövetelik, hogy autója rendelkezzen kereszttartókkal ellátott tetőcsomagtartó rendszerrel. Az autós tetőboxok Withcar vagy rögzítő tartozékok gyakran univerzálisak, úgy épülnek, hogy bármilyen pályára illeszkedjenek.

Az autós tetőboxokat a kényelem jegyében tervezték. A legtöbb doboz viszonylag gyorsan telepíthető, és könnyen hozzáférhető a be- és kirakodáshoz.

Biztonságosak az autós tetőboxok?

Védettek-e az autók tetőboxai a lopás ellen? Kérdések, amelyeket mindenki feltesz. Tartalma biztonságban lesz, ha meg kell állnia, és autóját egy parkolóban kell hagynia.

A dobozok minden hozzáférési rekeszben zárómechanizmussal rendelkeznek. Egyesek egyszerű rendszerrel, például külső lakattal, mások pedig beépített zárral rendelkeznek, amelyhez kulcs vagy kombináció tartozik.

Emellett nagyon nehéz másnak az egész dobozt eltávolítani az autóból. Általában erős biztonsági kampókkal biztonságosan rögzítik a tetőcsomagtartó keresztrúdjaihoz. 

Egyes dobozok pattintható rögzítőkkel vannak ellátva, amolyan gyárilag beépített markolókarmokkal, amelyek az autó állványának rúdjaihoz csatlakoznak. 

Kényelem és komfort

Az autós tetőboxokat a kényelem jegyében tervezték. Amikor utazásra készül, a legutolsó dolog, amivel foglalkozni szeretne, az egy bonyolult csomagtartórendszer. A legtöbb doboz viszonylag gyorsan telepíthető, és könnyen hozzáférhető a be- és kirakodáshoz.

A kétoldalt nyíló rendszerek viszonylag könnyen rakodhatók, mivel könnyebb hozzáférést biztosítanak. Mindaddig, amíg az o tetőbox megfelelően záródik és nem túlságosan tele van, nem kell letakarni, és nem kell aggódnia amiatt, hogy csomagjait a szél, az eső vagy a hó megrongálja.

A tetőtéri kocsidobozok a nagy karriersebességet szem előtt tartva készültek, és időjárásállóak, hogy minden benne lévő dolog tiszta és száraz maradjon. Az aerodinamikus kialakítások népszerűek, mert csökkentik az útzajt, és minimálisra csökkentik a benzinfogyasztást – így kényelmesek és kényelmesek.

Olvassa el a következő cikket is: Az üzemanyag-szivattyú kialvásának veszélyei

Az üzemanyag-szivattyú biztosan nem kivétel ez alól. Ha nem működik megfelelően, az jelentős problémákhoz vezethet.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: