Méhész Kabát És Egyéb Fontos Felszerelések Méhészek Számára

A kaptár eszközével, a pipatisztítóval és más kötelező felszereléssel a kezében lelkesen közeledik a méhkashoz, izgatottan, hogy felfedezze, milyen csodálatos dolgokat művelnek a méhek. Mielőtt azonban még egy lépéssel közelebb lépne, fontos, hogy gondoskodjon a méhek elleni védőfelszerelésről. Itt jól jöhet egy méhész kabát és más hasonló felszerelés.

Ellentétben egy átlagos emberrel, aki irracionálisan azt gondolja, hogy a méhek az életbenmaradásért csípnek, és ezt minden alkalommal meg is kockáztatják, a méhészek jobban ismerik e rovarok viselkedését. Az igazság az, hogy a méhek valójában nem olyan szívesen csípik meg az embert, ellentétben azzal, amit az emberek többsége hisz. Azonban mindig lesz esély egy-két csípésre. Szerencsére csak minőségi védőruházatra van szükség a csípés kockázatának csökkentése érdekében.

Vessen egy pillantást néhány dologra, amire szüksége van, hogy biztonságban tudja magát a csípéstől:

Kezdje A Feje Védelmével

Soha, soha ne engedjen kompromisszumot ezen a téren. Annak ellenére, hogy jól érezheti magát a méhei körül, mindig tartsa védve a fejét. Az utolsó dolog, amire vágyhat, hogy a szeme körül csípjék meg, ami sosem egy jó dolog.

Méhész kabát fejvédőve
Méhész kabát fejvédőve

Fátyol és Kalap

A fátylaknak két fő típusuk van. Vannak, amelyek hengert képeznek a feje körül, míg mások egy függőleges elülső elemet tartalmaznak, melyet esetenként kerítésfátyolnak hívnak. E két típus bármelyike jól működik, de mindenképpen válasszon egy merev kivitelűt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a fátyol minden alkalommal elfordul, és lehajol. 

Hogyan lehet megvásárolni a megfelelő méhészeti öltönyt vagy dzsekit

Méhész Kabát

A méhész kabát nagyon népszerű ruhaválasztás a méhészek számára, szemben a teljes testet lefedő ruhákkal. Ezeket a kabátokat könnyebb felvenni, és kialakításukat általában fátyollal integrálják. A jó minőségű kabát erős cipzárakkal és hüvelykujj-horgokkal érkezik, amelyek segítenek a kabát karjainak a kesztyűbe illesztésében. A fátyol és a kabát közötti cipzárnak könnyen rögzíthetőnek kell lennie.

A dzsekik nem szellőző és szellőző változatban egyaránt megtalálhatók. A szellőzők nagyon értékesek és hasznosak, ha a napsütéses időben hordják őket, ezért ez egy ajánlott lehetőség. Semmi sem lehet olyan szerencsétlen, mint az ütemezett kaptárvizsgálat megszakítása, mert túlfűtöttnek érzi magát. A manapság használt fantasztikusan szellőző anyagok csodás munkát végeznek ennek a lehetőségének a lecsökkentésében.

Kesztyűk

Az egyik olyan terület, ahol a tapasztaltabb méhészek gyakran meghátrálnak a védőruházatról, kesztyű használata. Nyilvánvalóan nem egy szórakoztató dolog, ha kezét megcsípik a méhek, de ez kevésbé aggasztó, mint a fejen lévő csípések. Van egy olyan érv is, miszerint a kesztyű általában csökkenti az érintés finomságát a kaptár ellenőrzésénél. Bizonyos értelemben igaz lehet, de a legtöbb méhész valójában mindig használ kesztyűt, és remekül teljesít a csípésektől védve.

Különböző típusú kesztyűk közül válogathat. Ha lehetséges inkább válasszon egy könnyű, szellőztetett kesztyű változatot.

A méhész kabáton kívül néhány egyéb védőruhára is szüksége lesz, beleértve a nadrágot, a csizmát és a méh öltönyt.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    None Found