Karácsonyi dekorációs hibák, amiket jövőre kerüljön el

A karácsonyi dekoráció a legnagyobb boldogságot keltheti. Sajnos néha viszont nyugtalanságot is okozhat. Gyakran aggodalmat szülhet, hogy a ház valóban olyan összehangolt és ízléses lesz-e mint amilyennek megálmodta.

Valamilyen oknál fogva vannak olyan esetek, amikor valami egyszerűen csak nem jó, de nem viszi rá a lélek hogy ezen változtasson. A jó hír az, hogy a szakértők könnyen észrevehetik, ha valami nincs rendben. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb karácsonyi dekorációs hibákat, amelyeket el kell kerülnie a következő ünnepkor, hogy a szezon valóban ünnepi és boldog legyen.

Elavult díszek

Maradjon távol a rettegett, tömeggyártott díszektől. Válasszon személyesebb darabokat helyettük. Például valódi virágokat, zöld növényeket, csillogó fényeket vagy szép szalagokat adhat a meglévő dekorációihoz.

Karácsonyi dekorációt
Karácsonyfa díszítése karácsonyi díszekkel

Az ünnepi dekoráció túl zsúfolt

Soha ne gondolja, hogy akkor lesz igényes a dekorációd, ha a ház minden sarkát feldíszíti. Próbálja meg tartani a témákat koherensen, és helyezze a Miravila karácsonyi dekorációt stratégiai darabokba, hogy a dolgok elegánsabbak és ízlésesebbek legyenek.

Videó: Az egész házam díszítése karácsonyra! (megfizethető tippek és hackek)

A díszítés során fontos szabály, hogy emlékezzünk arra, hogy az emberi szemnek szüksége van valamilyen helyre a pihenéshez. Ez azt jelenti, hogy nincs semmi baj, ha nem engedünk az összes asztali és fali dísz kísértésének. Ez segít elérni a harmonikusabb és kiegyensúlyozottabb megjelenést.

A szokásos zöld és vörös rendszerre való törekvés

Gondolkodjon a dobozon kívül, és ne féljen egyedinek lenni. A régi jó zöld és piros színösszeállítás helyett miért ne lehetne egy kicsit változtatni a dolgokon? Adjon hozzá élénk színű mustár sárga, fukszia és türkiz színű darabokat a készletéhez. Egy kis réz és arany színt is vihet bele.

Túlzott témák a szabadban

Ami a külső karácsonyi dekorációt illeti, mindig ügyes legyen a dolog. Válasszon egy olyan témát, amely kifinomultabb megjelenést tartalmaz. Például egyetlen hóembert használhat fő fókuszpontként. Keverjük össze a pirosító, a krém és a fehér színét, hogy megteremtsük a téli csodavilágnak az a kifinomult és varázslatos témáját.

Egyáltalán nem használ újra semmit

Itt az ideje, hogy felhagyjon a minden alkalommal új dekorációk vásárlásával. Miért nem nézi át az alagsorban, a padláson, a szekrényekben és a konyhaszekrényekben rejlő dolgokat, hátha talál valamit amit fel tud használni? A salátástál például, élénk színekkel díszítve, biztosan tökéletesen fog kinézni a dohányzóasztalon. A kristály serlegek gyertyatartóként vagy vázaként is működhetnek. Végtelen lehetőségek állnak rendelkezésre, ha megpróbálja új szempontokból szemlélni a régi dolgait.

Nem használ illatokat

Végül a karácsonyi dekorációnak nemcsak a fülének, a szemének és az ízlelőbimbóinak kell eleget tennie, hanem az orrának is. Ahhoz, hogy a tiszta téli illatot elérje használjon aromás örökzöldeket, mint például a boróka, az eukaliptusz, a cédrus és a fenyő. Naponta cserélje alattuk a vizet.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: