Ellenőrizze a domain nevet a SEO boostolására

Két lehetősége van a domain ellenőrzésére, hogy növelje a SEO erőfeszítéseit. Először is dönthet a domain nevéről, majd használhatja ezt a  szervezet neveként is. Vagy kiválaszthatja a szervezet nevét, és később ez lesz a domain címe is. A legtöbb régi szervezet szívesen beleírja a cégnevüket az URL-címükbe.

Másrészről az induló szervezetek először az URL címet választják ki, és azután döntenek a cég nevéről, mégpedig azért, mert már esetleg nem szabad a tökéletes URL.

A webhely URL-címe az internetes azonosság, amely minden internet-felhasználó számára látható. Ez hatással van a szervezet nevére, a webhely SEO-re és a vállalkozás jövőbeli törekvéseire. Mindezeket a tényezőket figyelembe kell vennie, amikor alaposabban megvizsgálja a használni kívánt domain nevet.

Válasszon olyan domain nevet, ami gazdag kulcsszavakban

A kulcsszóban gazdag URL bónusz a webhely számára. Ez segíthet a keresési eredményoldalak rangsorolásának javításában. Ha a kívánt URL-cím nem érhető el, egyszerűen hozzáadhat egy utótagot vagy előtagot a kulcsszavához. A kulcsszavakat tartalmazó URL segíthet nagyobb forgalmat hozni a webhelyre.

Válasszon csúcskategóriás domain címet!

A domain nevének ellenőrzése során győződjön meg róla, hogy ezt a célfogyasztók földrajzi helyzetére alapozza. Ha az Ön webhelye nemzetközi szinten gazdag ügyfelekben, a pont-com végződés a leginkább megfelelő. Abban az esetben, ha a pont-com végződésű cím már nem elérhető, a pont-org és a pont-net közül választhat. Ha az Ön cége az Egyesült Királyságban található, az elsődleges címnek pont-co-pont-uk-nak kell lennie. A nonprofit szervezeteknek a pont-org-ot kell választaniuk.

Vásároljon új vagy már használt domain nevet

Ismét meg utána kell néznie és ellenőriznie kell a domain nevet, mielőtt döntene a vásárlásról. Elengedhetetlen, hogy egy, Önhöz kapcsolódó URL-t válasszon. Néhány tipp egy új URL megvásárlásához:

  • A névnek könnyen emlékezhetőnek és leírhatónak kell lennie.
  • Az URL-ek nem drágák. Akár több címet is regisztrálhat, melyek átirányítanak a fő domainjére. Az eredmény pedig növekvő forgalom a fő webhelyen.
  • Nézze meg, hogy nem sérti-e más szervezetek márkanevét.
  • Egy adott régióban található szervezeteknél vásároljon egy adott földrajzi URL-címet. Segít megragadni a célpiacot.

A használt domain nevek esetében győződjön meg róla, hogy leellenőrzi a cím hátterét vásárlás előtt. Egy használt domain a webhelyének SEO-jét fellendítheti. Emlékezzen ezekre a tippekre a jobb eredmények érdekében:

  • Ellenőrizze a domain korát. A Google nagyobb jelentőséget tulajdonít az idősebb domaineknek kereséskor. Javíthatja a rangsorolás esélyeit a domain kora.
  • Vegye figyelembe domain oldal rangját. Minél magasabb a rangsor, annál fontosabbá válik a domain.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: